‹ Terug naar nieuwsoverzicht

Samenwerken in optima forma!

Voor het Bravis Ziekenhuis in West-Brabant mocht Peoples Republic bemiddelen in een vacature bij het IT-team. Erwin Jansen (hoofd informatisering & automatisering) had moeite een geschikte kandidaat te vinden, terwijl haast geboden was. Waarom hij voor ons koos? “Je koopt niet bij de tent, maar bij de vent die je kent.” Oftewel: relatie en resultaat stonden centraal.

Zoals we gewend zijn te doen, hebben we eerst een diepgaand gesprek gevoerd over het profiel van de ideale kandidaat. Daarin zijn we kritisch, maar ook realistisch. Het beeld van   de nieuwe medewerker verscheen scherp op het netvlies. Daarmee zijn we aan de slag gegaan. Tijdens de Werving & Selectie hebben we Erwin steeds op de hoogte gehouden van onze vorderingen. Dat contact waardeerde hij zeer.

Zo wist hij dat we drie kandidaten -die we uiteraard persoonlijk hadden gesproken- geschikt achtten voor de job. Die hebben we dan ook alle drie voorgesteld in een rapport met CV en toelichting. Zoals gebruikelijk volgden we de rapportage op met een telefoontje, om een eerste reactie te peilen. “Die pro activiteit verdient een compliment”, zegt Erwin achteraf.

Evenwel was die eerste reactie niet meteen juichend. In overleg met collega’s oordeelde Erwin dat geen van de kandidaten vollédig aansloot bij het gewenste profiel. Hij zag geen heil in een kennismakingsgesprek. Maar omdat we zelf erg overtuigd waren, zijn we de discussie aangegaan. In een goede relatie moet dat kunnen, vinden wij. Zeker met het gezamenlijk belang voor ogen: een geslaagde match.

Samen trokken we de conclusie dat één kandidaat een gesprek waard was. Gelukkig bleek dat ook wel, want in dat gesprek heeft ze zich bewezen als een aanwinst voor het ziekenhuis. Aanvankelijke twijfelpunten kwamen op tafel, maar onze kandidate doorliep het hele sollicitatieproces uitstekend. En inmiddels is ze een gelukkige medewerker van het Bravis ziekenhuis.

Op de eerste plaats zijn we natuurlijk blij dat alle partijen goed uit de samenwerking zijn gekomen. En op de tweede plaats zijn we trots dat we ons sterk hebben gemaakt voor een match waarin we geloofden. Uiteindelijk is dat immers ons werk!